Čestitka povodom Nove 1435.h. godine

Drage i         poštovane džematlijke, džematlije,         prijatelji i simpatizeri džemata!

Uzvišeni Allah       u Kur’anu Časnom kaže:

„Zaista Allah           neće izmijeniti stanje jednoga naroda sve dok oni ne promijene           ono što je           u njima“! (dakle svijest). (Ar-Ra’ad 11. ajet)

Vrijeme         neumitno teče, a s njim i naš život.         Vrlo je važno šta ispisujemo na zidovima vremena i u našem         akhiretskom dosijeu.         Naš džemat je u protekloj godini, pored svojih redovnih, imao i         vrlo intenzivne         vanredne aktivnosti.

Imali smo         uspješnu vjeronaučnu godinu,         nekoliko književnih večeri i tribina, džematski Flohmarkt i         druženje, izlet u         Evropa park, redovne edukativne susrete džematlijki, posebne         tribine sa temom         popisa stanovništva u BiH, uspješnu večer ilahija i kasida,         ugostili smo gosp.Muhammeda         Ramovića načelnika Goražda i doc. Hfz. Dr. Aida Smajića         profesora FIN-a iz         Sarajeva, književnike Abdullaha Sidrana i Hadžema Hajdarevića,         članove ICK i         slušali o Goetheu i njegovu viđenju islama, imali smo i tri         prelaska na islam,         ispratili i dočekali petoro ovogodišnjih hadžija, u granicama         svojih mogućnosti         pomagali one kojima je pomoć potrebna, te sa svojim skromnim         novčanim prilozima         učestvovali u postavljanju džamijskoga kamena temeljca u         džematima Balingen i         Mainz. Vratili smo zajam našem bratu Kameru. Reaktivirali rad         Omladinskoga         kruga džemata.

Kurban         bajramsku svečanost direktno je         prenosila RTV Novi Pazar i taj prenos je repriziran nekoliko         puta diljem         svijeta i naišao na izuzetan prijem kod gledalaca.

I zašto ne         spomenuti i to da smo pratili         kvalifikacione igre naše fudbalske reprezentacije na Svjetsko         prvenstvu 2014 u         Brazilu i radovali se tom historijskome uspjehu.

U nedjelju,         inša Allah, ulazimo u Novu 1435.h.         godinu. Tim povodom upućujemo Vam iskrene i srdačne čestitke,         moleći Allaha da         nama, svim članovima naših porodica i rodbine, kao i svim         muslimanima  podari dobro         zdravlje, još snažniji iman, još         više volje i snage u ostvarivanju zacrtanih ciljeva i planiranih         projekata, te         da nam pomogne u suočavanju i liječenju sopstvenih slabosti i         nedostataka, a za         dobrobit islama, muslimana i svih čestitih i dobrih ljudi.

Neka nam je         hajirli, puna sloge, brastva,         mudrosti, nafake i zadovoljstva Nova 1435.h. godina!


Imam           Hamza Subašić

 
 

More Posts in Biseri mudrosti

 
 

Share this Post