Bajramska cestitka predsjednika IZ Stuttgart

Dragi članovi Islamske zajednice Stuttgart,

radujemo se što Vam možemo čestitati ovaj mubarek dan, naš lijepi Ramazanski bajram. Ramazan je bio naša prilika da ispitamo sebe i naš odnos prema dragom Allahu. Da preispitamo naš odnos prema drugim ljudima, našoj porodici i našem džematu. Još jedna stranica u našem životu je zatvorena. Nadamo se da je bila uspješna.

Ovaj ramazan je bio poseban po dužini dana, dužini posta, upornošću postača, lijepim iftarima i skrušenim teravijama. Naše džematske aktivnosti su najbolji svjedok naše opredijeljenosti da budemo uzoriti muslimani i da nas ništa ne može omesti u našim čistim nijetima i čestitom poslu. Nadamo se da smo u ovoj sredini pokazali ono najljepše lice modernosti i suvremenosti muslimana jer Bošnjaci su ponosan evropski narod koji nema mrlje u svojoj historiji.

Bajram je prilika da se prisjetimo i svih onih koji su položili svoje živote da bismo mi bili narod sa identitetom. U narednim danima i sedmicama će nas sjećanje na Srebrenicu na najbolji način podsjetiti na životni zalog koji su naši djedovi, braća, sestre, sinovi i rodbina dali da bismo mi bili slobodni.

Čuvajmo našu slobodu, jer je to vrijednost bez mjere. Čuvajmo jedni druge.

U ime Izvršnog odbora Islamske zajednice Stuttgart, i u svoje lično ime, čestitam vama i  vašim porodicama Ramazanski bajram uz želju da ga provedete u zdravlju, veselju i sa svojim najmilijima.

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN

 Dr. phil. Muhamed Bascelic

Predsjednik

Dieser Beitrag wurde unter Aktuelno veröffentlicht. Setze ein Lesezeichen auf den Permalink.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

*