In memoriam – NERMINA SUBAŠIĆ -15.07. 1966 – 28.05. 2011

NERMINA SUBAŠIĆ
15.07. 1966 – 28.05. 2011

Šest punih godina sa jednom velikom prazninom
i lijepim sjećanjem na tvoju plemenitost.

Tvoji – uspravljeni i ponosni.

Neka od tvojih posljednjih razmišljanja:

“Ko brine o svome akhiretu, Allah ce mu dati bogastvo u srcu i psiholosku stabilnost, a dunjaluk ce mu doci u izobilju, a ko bude brinuo samo o dunjaluku, Allah ce mu dati siromastvo u ocima, razdirace ga brige, a od dunjaluka ce dobiti samo ono sto mu je odredjeno”!(hadis)

Rekao je Poslanik, s.a.v.s:”Ko svoje brige svede na jednu, na brigu o svom “povratku”, Allah ce ga sacuvati ostalih briga, a ko se prepusti brigama dunjaluka, Allaha ne zanima u kojoj ce dolini propasti”!

El-Imam Ibnul Kajjim kaze:”Kada covjek osvane i omrkne, a Allah mu bude jedina briga, Allah mu preuzme sve potrebe, obaveze i brige, srce mu pripremi samo za ljubav prema Njemu, jezik mu zaposli Njegovim zikrom, a tjelesne organe pokornoscu prema Njemu. A kad osvane i omrkne a jedina mu briga bude dunjaluk, Allah mu natovari sve dunjalucke brige, nevolje, patnje i teskoce, a njega prepusti samome sebi”!

“Ne budite s masom, pa da kazete:” Ako drugi cine dobro, cinicemo ga i mi, ako drugi grijese, grijesicemo i mi, nego budite cvrsti i ustrajni pa ako drugi cine dobro, da ga cinitei vi, a ako grijese, da ne budete zalimi (prema sebi i drugima)”!

Esselamu alejkum!
Nermina

Dieser Beitrag wurde unter Aktuelno, Izdvajamo veröffentlicht. Setze ein Lesezeichen auf den Permalink.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

*