Održana prva radna sjednica Izvršnog odbora IZ Stuttgart

U prostorijama IZ Stuttgart 14.05.2017 g. održana je prva radna sjednica novoizabranog Izvršnog odbora. Na dnevnom redu su se našla prioritetna pitanja za doček ramazana, raspored zajedničkih iftara i druge ramazanske aktivnosti. Pored ramazanske tematike riječi je bilo o tehičkom opremanju biroa i rješavanje nekih važnih pitanja u radu administracije džemata. Skoro konstituiranje Savjetodavnog vijeća (Vertrauensrat).

Također, diskusija je vođena o dogradnji ulaza u dvorište džamije. Usvojen je prijedlog radnih aktivnosti do kraja 2017 g. u kojima će biti posebnih sadržaja za rad sa omladinom i ženskim dijelom džemata kroz razne obrazovno-odgojne radionice, seminare i konferencije.

Predviđeno je najmanje jednom mjesečno održavanje posebnih predavanja za omladinu koja se želi predstaviti džematu iz neke znanstvene ili tehničke oblasti. Sjednica je trajala  nepuna tri sata i nije mogla riješiti brojna pitanja koja traže detaljan i anlitički pristup.

S toga, podrška u radu džemata i učešće u aktivnostima zahtjeva jednu širu i otvoreniju diskusiju u očuvanju našeg vjerskog identiteta u ovom društvu. Izvršni odbor poziva omladinu da se uključi u rad džemata i uljepša ramazanski ambijent svojim iftarima.

 
 

Share this Post